close
02191306000
mob-menu

تحلیل و بررسی وضعیت بازار فولاد در هفته‌ دوم آبان ماه 1403

۱۴۰۳ ۰۸ ۱۳

۰ دیدگاه

3 دقیقه

نویسنده: کیمیا حسینی

بازار جهانی

بازار فولاد داخلی

خلاصه وضعیت بازار در هفته گذشته

مطلب مفیدی بود

چاپ مطلب

اشتراک گذاری مطلب

هفته‌ی گذشته، بازار فولاد جهانی و داخلی شاهد نوسانات و تحولات قابل توجهی بود که تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار گرفت. از جمله این عوامل می‌توان به نوسانات قیمت سنگ آهن، قراضه، بیلت و مقاطع فولادی، سیاست‌های اقتصادی چین، چشم‌انداز تقاضای جهانی فولاد و همچنین تحولات داخلی ایران مانند قطعی گاز و برق، نوسانات نرخ ارز و شایعات مربوط به محدودیت فروش شمش در بورس اشاره کرد.

بازار جهانی

در مقیاس جهانی، قیمت سنگ آهن با نوساناتی همراه بود و در نهایت به 102.6 دلار هر تن سی اف آر رسید. این نوسانات، تاثیر عوامل متعدد از جمله سیاست‌های حمایتی چین و پیش‌بینی‌های مربوط به تقاضای جهانی فولاد بر بازار سنگ آهن را نشان می‌دهد. آینده‌ی بازار سنگ آهن در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و می‌تواند تحت تاثیر اقدامات حمایتی چین و همچنین رکود جهانی قرار گیرد. قیمت قراضه نیز با نوساناتی روبرو بود و در نهایت به 363 دلار هر تن سی اف آر رسید.

این در حالی است که قیمت قراضه صادراتی ژاپن کاهش یافت. بیلت نیز شاهد کاهش قیمت در دریای سیاه بود اما در چین و جنوب شرق آسیا افزایش قیمت را تجربه کرد. در کل، قیمت مقاطع فولادی نیز با تغییرات اندکی در بازارهای مختلف جهانی همراه بود.

بازار فولاد داخلی

در بازار داخلی ایران، کمبود گاز و برق تاثیر قابل توجهی بر صنعت فولاد گذاشت و منجر به توقف فروش آهن اسفنجی در بورس به بخش بازرگانی شد. این موضوع نگرانی‌هایی را در مورد تامین انرژی صنایع فولادی ایجاد کرده است. افزایش قیمت برق، بحث راه‌اندازی بازار ارز و تحلیل بودجه با کسری پیش‌بینی شده، از دیگر عواملی هستند که می‌توانند بر بازار فولاد تاثیرگذار باشند.

شایعات مربوط به محدودیت فروش شمش در بورس به بازرگانان نیز می‌تواند به افزایش قیمت فولاد در مقاطع مختلف و شمش منجر شود. با شروع فصل سرما و کاهش عرضه از غرب کشور، انتظار می‌رود قیمت‌ها افزایش یابند. البته، افزایش قیمت می‌تواند به رکود در بازار منجر شود. نوسانات نرخ ارز نیز عامل مهمی در تعیین قیمت‌ها در بازار داخلی است.

خلاصه وضعیت بازار در هفته گذشته

کالا

بازار

قیمت (دلار/تن سی اف آر یا فوب)

تغییر نسبت به هفته قبل

سنگ آهن

چین

102.6 (سی اف آر)

افزایش

قراضه

ترکیه

363 (سی اف آر)

افزایش

بیلت

دریای سیاه

470 (فوب)

کاهش

بیلت

چین

449 (درب کارخانه)

افزایش

میلگرد

چین

510 (فوب)

تقریبا ثابت

ورق گرم

دریای سیاه

535 (فوب)

افزایش

 

بازار فولاد در هفته‌ی گذشته تحت تاثیر عوامل متعدد داخلی و خارجی قرار گرفت. در حالی که برخی از این عوامل به افزایش قیمت‌ها منجر شدند، برخی دیگر می‌توانند به رکود در بازار دامن بزنند. پیش‌بینی دقیق روند بازار در آینده دشوار است و نیازمند رصد دقیق تحولات و عوامل موثر بر بازار است. به‌نظر می‌رسد نوسانات نرخ ارز، سیاست‌های دولت در زمینه انرژی و شرایط بازار جهانی نقش تعیین‌کننده‌ای در آینده‌ی بازار فولاد خواهند داشت.

 

منبع

بخش های مرتبط:

۰نظر ارسال شده است

نظر خود را در مورد مطلب تحلیل و بررسی وضعیت بازار فولاد در هفته‌ دوم آبان ماه 1403 بنویسید