۱۴۰۳ ۰۹ ۱۱
۰ دیدگاه
4 دقیقه
نویسنده: کیمیا حسینی
مطلب مفیدی بود
چاپ مطلب
اشتراک گذاری مطلب
بازار فولاد در هفتهی گذشته (تا 10 آذر 1403) شاهد نوسانات بود. قیمت شمش تا ده دلار کاهش یافت و قراضه نیز روند نزولی را تجربه کرد. ثبات نسبی قیمت نفت در محدودهی ۷۰ دلار، بههمراه تداوم سیاستهای فروش با تخفیف از سوی چین (بهدلیل نگرانی از تحریمهای آمریکا و رکود اقتصادی داخلی)، چشمانداز بازار را تا روشن شدن تحولات ژئوپلیتیک خاورمیانه مبهم نگه داشته است. ورود ترکیه و روسیه به عرصهی سوریه، آیندهی بازار فولاد را با ابهاماتی جدی مواجه کرده است. مداخلهی ترکیه در سوریه، بیشک بازار فولاد این کشور را تحت تأثیر قرار خواهد داد و پیامدهای آن بر صادرات ایران نیز قابلتوجه خواهد بود.
در بازار داخلی، توقف خرید شمش توسط بازرگانان در بورس کالا، منجر به کاهش شدید تقاضا شد؛ در حالی که قیمت شمش به اوج خود رسیده بود. از سوی دیگر، هزینههای تولید با افزایش روبرو شده است. الزام فولادسازان به خرید مازاد گاز بر سهمیه با قیمت سی درصد فوب خلیج فارس (در مقایسه با ده درصد بیش از قیمت مصوب پیشین)، در حالی که با کمبود گاز نیز مواجه هستند، تولید را کاهش داده و به تبع آن، قیمت تمامشده را افزایش داده است.
افزایش سایر هزینههای تولید نیز مزید بر علت شده است. بنابراین، تولیدکنندهی ایرانی با افزایش قیمت تمامشده، کاهش تولید و مهمتر از همه، افت فروش مواجه است. تهاجم چینیها به بازارهای خاور دور نیز فشار مضاعفی بر صادرات فولاد ایران وارد میکند.
مجموعهی این عوامل، به افزایش قیمت و کاهش عرضه منجر شده است. تنشهای سیاسی نیز احتیاط را در بازار تشدید کرده و تقاضا را به حداقل رسانده است. در چنین شرایطی، بازار فولاد نیاز به یک محرک دارد؛ در حالی که یکی از اهداف اصلی تحریمهای آمریکا، صادرات فولاد ایران است. سال گذشته نیز شاهد روند مشابهی بودیم، اما تأثیر عوامل خارجی کمتر بود. با توجه به شرایط فعلی، آیا امسال نیز شاهد تکرار شرایط سال گذشته خواهیم بود؟ این سوالی است که پاسخ آن در گرو تحولات آتی نهفته است.
در هفتهی گذشته، قیمت سنگ آهن با افزایش دو دلاری به ۱۰۴ دلار رسید. فولادسازان چینی در حال تکمیل انبارهای خود برای زمستان هستند. برخی تحلیلگران پیشبینی میکنند که فولادسازان چینی، پیش از تشدید احتمالی تنشهای تجاری در دوران ریاست جمهوری ترامپ، صادرات خود را افزایش خواهند داد.
قیمت قراضه در بازار واردات ترکیه با کاهش پنج دلاری به ۳۴۰ دلار رسید. فروشندگان همچنان با انتظارات نزولی از سوی کارخانههای ترکیه مواجه هستند. این مسئله ناشی از کمبود فروش محصولات فولادی و در نتیجه، عدم تمایل به واردات قراضه است. قیمت بیلت صادراتی دریای سیاه نیز با کاهش ده دلاری به ۴۳۸ دلار رسید. در بازار داخلی چین، قیمت بیلت از ۴۲۲ دلار به ۴۲۹ دلار افزایش یافت.
در بخش مقاطع، قیمت میلگرد صادراتی چین از ۴۸۶ دلار به ۴۸۲ دلار کاهش یافت. قیمت میلگرد صادراتی ترکیه نیز از ۵۷۰ دلار به ۵۶۸ دلار رسید. در بازار آمریکا، قیمت میلگرد در ۷۲۵ دلار ثابت ماند. در بازار اروپا، قیمت میلگرد از ۶۰۰ یورو به ۵۹۰ یورو کاهش یافت. در ایران، قیمت میلگرد تقریباً ثابت ماند، زیرا به کف قیمت خود رسیده بود. رکود تقاضا باعث کاهش قیمت تیرآهن شد.
در بخش ورق، قیمت ورق گرم صادراتی دریای سیاه در ۵۲۵ دلار ثابت ماند. قیمت ورق گرم صادراتی چین با دو دلار کاهش به ۴۹۰ دلار رسید. قیمت ورق دو میلیمتر رول در مبارکه از ۳۷۵ هزار ریال به ۳۷۰ هزار ریال کاهش یافت. افت تقاضا عامل اصلی این کاهش قیمت بود. رکود بازار، قیمت ورق اکسین را نیز کاهش داد. کمبود برخی اقلام ورق نازک باعث افزایش قیمت آنها و در نتیجه، افزایش میانگین قیمت ورق سرد شد.
بخش های مرتبط:
۰نظر ارسال شده است
نظر خود را در مورد مطلب تحلیل وضعیت بازار فولاد تا 10 آذر 1403 بنویسید