close
02191306000
mob-menu

اثرات منفی قطع گاز بر بازار سرمایه

۱۴۰۳ ۱۰ ۰۸

۰ دیدگاه

3 دقیقه

نویسنده: کیمیا حسینی

نگرانی رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران

تبعات قطع گاز در صنعت فولاد

مطلب مفیدی بود

چاپ مطلب

اشتراک گذاری مطلب

قطع گاز صنایع فولادی، نه تنها تولید را متوقف و زنجیره تأمین را مختل می‌کند، بلکه تبعات سنگین‌تری را نیز به‌دنبال دارد که دامنه آن به بازار سرمایه نیز می‌رسد. این تبعات، می‌تواند به یک بحران تبدیل شود و بازار سرمایه را با خود به نابودی بکشاند. بازاری که اقتصاد کشور را در دست دارد و از هر گونه تنشی در اقتصاد، متأثر می‌شود. 

نگرانی رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران

بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، با ابراز نگرانی از وضعیت موجود، به پارادوکسی تلخ اشاره می‌کند: سهم مصرف گاز کل زنجیره فولاد کشور، از استخراج سنگ آهن تا تولید محصول، فقط 4 درصد از کل گاز تولیدی کشور است. با این وجود، در مواقع کمبود گاز، صنایع فولادی، اولین اهداف قطع گاز هستند. گویا ارزش افزوده و نقش این صنعت در اقتصاد کشور، نادیده گرفته می‌شود.

این در حالی است که به گفته‌ی سبحانی، قطع گاز این صنایع تاثیر چندانی در تأمین گاز سایر بخش‌ها ندارد و با کمی مدیریت و صرفه‌جویی در بخش‌های پرمصرف‌تر، می‌توان گاز مورد نیاز صنعت فولاد را تامین کرد و چرخ تولید را در حرکت نگاه داشت.

تبعات قطع گاز در صنعت فولاد

قطع گاز صنایع فولادی، برخی از تبعات اقتصادی و اجتماعی را به راه می‌اندازد. از طرفی، باعث ایجاد مشکلات در حوزه اشتغال و افزایش بیکاری، به‌خصوص در مناطق محروم که صنایع فولادی نقش مهمی در اشتغال‌زایی دارند، می‌شود. از سوی دیگر، صادرات فولاد، به‌عنوان یکی از منابع ارزی کشور، کاهش یافته و تأمین نیاز داخل صنایعی مانند خودروسازی، لوازم خانگی، ساختمان‌سازی و بسیاری دیگر از صنایع وابسته، با مشکل مواجه می‌شود. 

 

شرکت‌های فولادی بزرگ مانند فولاد مبارکه، که ده‌ها هزار نفر را به‌طور مستقیم و غیرمستقیم به کار گرفته‌اند، در پرداخت حقوق، عیدی و پاداش کارکنان خود دچار مشکل می‌شوند. قطع گاز و برق، منابع مالی این شرکت‌ها را تخلیه کرده و امکان ادامه تولید و ایفای تعهدات را از آن‌ها سلب می‌کند. این در حالی است که سازمان‌های دولتی مانند سازمان امور مالیاتی، بیمه تأمین اجتماعی و بانک‌ها، در این مواقع بحرانی، به جای حمایت و مساعدت، فشار بیشتری بر شرکت‌های تولیدی وارد می‌کنند و مشکلات آن‌ها را دوچندان می‌کنند.

 

اما شاید مهم‌ترین و بلندمدت‌ترین تأثیر قطع گاز صنایع فولادی، تاثیر منفی آن بر بازار سرمایه باشد. شرکت‌های بورسی مانند فولاد مبارکه، با کاهش یا توقف تولید، نمی‌توانند سود مورد انتظار سهام‌داران را تامین کنند. این مسئله، منجر به کاهش قیمت سهام این شرکت‌ها، ریزش شاخص کل بورس، سلب اعتماد سرمایه‌گذاران، خروج سرمایه از بازار و در نهایت، رکود اقتصادی می‌شود. به عبارت دیگر، قطع گاز صنایع فولادی، بازار سرمایه را در می‌نوردد و پیامدهای ویرانگری را به دنبال دارد.

 

منبع

بخش های مرتبط:

۰نظر ارسال شده است

نظر خود را در مورد مطلب اثرات منفی قطع گاز بر بازار سرمایه بنویسید