close
02191306000
mob-menu

چالش‌ها و چشم‌اندازهای صنعت فولاد ایران

۱۴۰۳ ۰۶ ۲۸

۰ دیدگاه

1 دقیقه

نویسنده: کیمیا حسینی

ضرورت حفاظت هوشمندانه

 اتخاذ استراتژی دفاعی در برابر هجمه صادراتی چین

مطلب مفیدی بود

چاپ مطلب

اشتراک گذاری مطلب

صنعت فولاد، نقشی انکارناپذیر در اقتصاد ایران ایفا می‌کند. سهم قابل توجه 4.5 درصدی این صنعت از تولید ناخالص داخلی (GDP)، نشان از اهمیت آن در معادلات کلان اقتصادی کشور دارد. با وجود ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل فراوان، صنعت فولاد ایران در سال‌های اخیر با چالش‌های متعددی دست و پنجه نرم کرده است. رکود بازار جهانی فولاد، رقابت کشورهای صنعتی مانند چین و تحریم‌های اقتصادی، همگی روی این صنعت تاثیر گذاشته است.

ضرورت حفاظت هوشمندانه

محمد یاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه، با اشاره به سرمایه‌گذاری‌های کلان صورت گرفته در زنجیره فولاد کشور، حفاظت هوشمندانه از این صنعت را نه یک انتخاب، بلکه یک ضرورت می‌داند. وی با بیان اینکه صنعت فولاد معادل 4.5 درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور را تشکیل می‌دهد، اتخاذ سیاست‌های حمایتی قاطع و کارآمد از سوی دولت را برای عبور از موانع فعلی و دستیابی به رشد و شکوفایی ضروری می‌داند.

 اتخاذ استراتژی دفاعی در برابر هجمه صادراتی چین

افزایش واردات محصولات فولادی، به‌ویژه از کشور چین، یکی از چالش‌های اساسی صنعت فولاد ایران است. سلیمی، معاون بهره‌برداری فولاد مبارکه، با نگرانی از این موضوع، اتخاذ استراتژی دفاعی در برابر هجمه صادراتی چین را خواستار شده است. وی با انتقاد از بخشنامه‌های دستوری گذشته که ضربات جبران‌ناپذیری به صنعت فولاد وارد کرده است، بر لزوم بازنگری در سیاست‌های وارداتی دولت تاکید می‌کند.

 

چین، به‌عنوان بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده فولاد جهان، همواره رقیبی قدرتمند برای سایر کشورها بوده است. کاهش رشد اقتصادی و رکود در صنعت ساخت و ساز چین، این کشور را به سوی افزایش صادرات فولاد با قیمت‌های بسیار رقابتی سوق داده است. در چنین شرایطی، اتخاذ سیاست‌های حمایتی از سوی دولت و همچنین تلاش فعالان صنعت فولاد برای ارتقاء کمی و کیفی محصولات، برای حفظ رقابت‌پذیری و همچنین تضمین بقای این صنعت در کشور، ضروری به نظر می‌رسد.

 

منبع

بخش های مرتبط:

۰نظر ارسال شده است

نظر خود را در مورد مطلب چالش‌ها و چشم‌اندازهای صنعت فولاد ایران بنویسید